Sollicitatie voorbereiden

Het is erg lastig om een sollicitatie goed voor te bereiden. Uiteraard zijn er wel mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je er alles aan hebt gedaan om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Uitstraling
Zorg ervoor dat je representatief gekleed bent en weet wat voor cultuur er binnen het bedrijf heerst. Je wilt natuurlijk niet overdressed of underdressed aankomen op het gesprek. Daarnaast zorgt een goed doordachte kledingkeuze er vaak voor dat jij je zekerder voelt. Afhankelijk van de baan is het te adviseren om geen zichtbare piercing en/of tatoeages te dragen. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat jij je gewoon fijn voelt.

Interesse
Belangrijk is dat je weet waar je gaat solliciteren. Bedrijven vinden het belangrijk dat je interesse hebt in hun producten/diensten, werkwijze en klanten. Bekijk de website van (wellicht) je toekomstige werkgever erg goed en kijk of je niet via via wat te weten kan komen over het bedrijf.

Schep geen te hoge verwachtingen
Natuurlijk wil je die baan graag hebben. Blijf echter wel realistisch in wat je kunt en wat voor beloning je wilt hebben. Als de verwachtingen te hoog zij kan dit op termijn erg gaan tegenwerken. Dat is natuurlijk niet wat je graag wilt hebben.