Salaris

Het bespreken van je (gewenste) salaris tijdens een interview/sollicitatiegesprek is voor veel mensen lastig. Zeker wanneer je weet dat je één van de vele kandidaten bent en zeker niet op basis van salaris afgewezen wilt worden. Belangrijk is natuurlijk dat je realistisch bent in wat je wilt. Elke situatie is hierbij anders. De markt is hierbij vaak bepalend.

Soms staat het salaris op basis van een CAO al vast. Mogelijk kan je dan kijken in welke schaal je komt. Het bespreken van salaris is helemaal niet gek. Het is immers een beloning voor het werk wat je doet. Een hoger salaris kan voor sommige functies ook betekenen dat je meer verantwoordelijkheid krijgt. Het is soms dus meer dan alleen een bedrag wat op je rekening krijgt.

Het bespreken van het salaris kan je altijd doen met een open vraag. Dit komt niet altijd in het eerste gesprek ter sprake, maar kan vaak wel als je dat graag wilt. Let wel op dat het voor sommige bedrijven en instellingen eenn negatief beeld geeft als je het meer over salaris hebt dan de functie inhoudelijk.