CV building

Voor iedereen die graag meer ervaring wil opdoen en meer bagage op zijn of haar Curriculum Vitae wil zetten is CV Building absoluut aan te raden. CV Building is het vergaderen van extra kennis en ervaring door het uitvoeren van kleinschalige projecten of het volgen van cursussen. Dit zijn posten die je extra kunt vermelden op je CV.

Steeds vaker worden sollicitanten afgewezen op basis van te weinig (relevante) ervaring. Wanneer er meerdere reacties binnenkomen op een vacature is de kans groot dat een bedrijf of instelling de eerste selectie maakt op basis van werkervaring. Om deze ronde door te komen en uitgenodigd te worden voor een interview/sollicitatiegesprek zoeken steeds meer mensen naar extra bagage.

Cursussen
Veel mensen volgens extra cursussen om een onderscheiden CV te creeren. Dit kan een cursus zijn voor meer kennis in de breedte of juist verdiepend.

Opdrachten
Ook worden er steeds meer kleine opdrachten uitgevoerd bij bijvoorbeeld het Midden-kleind bedrijf. Hier is niet altijd voldoende budget om een professioneel bureau in te schakelen. Studenten en CV Builders zijn over het algemeen een stuk goedkoper maar bieden wel degelijk kwaliteit. Zo zijn het vaak studieopdrachten over CV Building opdrachten die hierbij de match vormen.